Trykmetoder

 

Brodering:
Ved brodering sys et logo/billede på overfladen af et produkt. Broderi er en yderst holdbar metode til at bevare logo i lang tid, da det holder til vask efter vask uden at falme eller forsvinde. Broderi er ideelt til både jævne og ujævne overflader og bruges på bomuld, polyester og fleecematerialer.

 

Digitalt print: 

Digitalt tryk er en trykmetode der fungerer ved at blækket sprøjtes på produktets overflade i et bestemt mønster, der danner et logo/billede. Blækket hærdes ved hjælp af UV-lys. Digitalt tryk er ideelt til tryk i flere farver. Metoden bruges til tryk på jævne eller mindre buede overflader.

 

Doming:
Doming er en trykmetode, hvormed der skabes en 3D version af et logo/billede. Det printes på en form, der fyldes med epoxy. Epoxyen hærdes efterfølgende. Metoden er ideel til plastik, papir, træ og metal. Doming kan kun laves på jævne overflader, og der skabes en kuppel på toppen af trykket. Kuplen bestykker trykket, så det er svært at beskadige. Doming printes med CMYK farver.

 

Firing:
Brænding er en trykteknik, hvor specielle malinger påføres ved hjælp af høje temperaturer for at overføre logoet til produktet. Den er ideel til glas, keramik eller porcelæn. Vi har 2 muligheder tilgængelige: den lave temperatur, mulig for logoer op til 10 ensfarvede farver; og muligheden for høj temperatur, der garanterer en længere holdbarhed og kan bruges til sort og/eller hvid.

 

Hydroglaze:
Hydroglaze er en teknik, der består i at sprøjte enhver pantone farve, med en mat eller blank finish, på glas, keramik eller porcelæn.

 

Keramisk transfer:
Keramisk transfer er en trykmetode, der bruges til at overføre fortrykte logoer/billeder på keramiske produkter. Trykket påføres permanent ved efterfølgende brænding, hvor logoet/billedet smeltes sammen med produktets glasur. Bruges typisk til krus. 

 

Lasergravering:
Gravering laves med en laserstråle, der nøje ætser et logo/billede på overfladen af et produkt. Lasergravering er ideelt til jævne, runde, konvekse og konkave overflader af metal, glas, keramik, papir, denim, akrylglas, ægte læder, kunstlæder og PU-materialer. Gravering fremkommer i den farve, der er under overfladen.

 

Lasergravering - roterende:
Laserteknik optimeret til 360º brug - helt samme metode som lasergravering. Denne teknik er ideel til kuglepenne og drikkevarer.

 

Lasergravering - 2 farver:

Gravering laves med en laserstråle, der nøje ætser et logo/billede på overfladen af et produkt. Når der graveres 2 farver betyder det at en edl af logoet/designet graveres dybere. Det vil give forskellige farver. 

 

 

Padprint:
Padprint kaldes også tampontryk eller kartoffeltryk. Farven overføres via en silikone tampon fra en metalplade indgraveret med billede/logo til det produkt, der skal trykkes. Padprint er en økonomisk og hurtig trykløsning, der kan bruges på både plastik, papir, træ og metal. På plastmaterialer der typisk kommes i opvaskemaskinen, anbefaler vi screenprint fremfor padprint (da det holder bedre i varm vand/opvaskemaskine).

 

Prægning:
Prægning er en trykmetode, hvormed der stemples på en varmepresset overflade af et produkt. Prægning skaber et 3D look, der er perfekt til produkter af ægte læder, imiteret læder (PU og PVC), samt papir. 

 

Sandblæsning:
Sandblæsning findes i mange typer, blandt andet tørsandblæsning og vådsandblæsning. Det høje tryk graverer en ru overflade i glas eller keramik, der gør at f.eks. glasset ikke længere er gennemsigtigt, hvor logoet/billedet synes. Glasset fremstår altså frostet.

 

Screenprint:
Screenprint kaldes også serigrafi eller silketryk. Logoet/billedet påføres en netmaske med tomme områder, der er belagt med et materiale, der er uigennemtrængeligt. Farvestofferne blive presset gennem netmasken, og skaber på denne måde et skarpt billede. Screenprint er et økonomisk alternativ til store billeder/logoer i flere farver, og er velegnet til jævne overflader. 

 

Sublimationstryk:
Når et produkt trykkes med sublimationstryk, bliver et digitalt billede forgasset ind i produktets overflade af en varmepresser. Det specielle blæk omdannes til en gas ved en bestemt temperatur, og sidder derfor fast i fx porcelæn og keramik.

Transferprint:
Transfertryk er en trykmetode, hvormed der overføres et logo/billede fra papir til produkt med hjælp af varme og lim. Transferprint er en økonomisk trykmetode, der er ideelt til store tryk af fire farver på tekstil. Det er muligt at trykke detaljeret, og er velegnet på jævne overflader. Det kan bruges på polyester, nylon, bomuld og non-woven materialer. 

 

UV-print:
UV-print er en farvelægning af produktet, der hærdes med UV-lys. Det er enormt slidstærkt og falmer ikke, når det udsættes for sol, vind og vejr. Det er derfor ideelt til produkter, der skal opbevares udendørs

 

UV-print - cirkulær:
Cirkulær UV er identisk med UV-processen, men optimeret til 360° print.